Du kan lave dit eget plankeværk

04 January 2021
Lasse Drescher

editorial

Når du skal have et plankeværk, så bør du overveje, om du vil hyre en anden til at gøre det, eller om du vil prøve kræfter med det selv.

Et plankeværk kan være en yderst flot og stilfuld tilføjelse til huset eller grunden. Der er samtidig flere fordele ved at lave plankeværk, som ikke kun omhandler udseendet. Det giver samtidig mere frihed og privatliv, når det er du befinder dig på indersiden, hvilket kan være meget dejligt, hvis det er haven ellers er åben og der altid går folk forbi eller der ligger en vej lige op til. 

Dog er det med et plankeværk vigtigt, at resultatet bliver tilfredsstillende. Det er som i alle andre situationer det der skal jagtes, da et resultat som måske er værre end hvad der bev forventet, så har det pludseligt den modsatte effekt. Derfor kan det ofte være et sikkert valg at kontakte en erfaren og kompetent person, som kan lave plankeværket, men det vil typisk også komme til at koste mere.

En anden mulighed

En anden mulighed er, at du kan gøre det på helt egen hånd. Der skal du dog lige være klar over, at det netop er din egen kreativitet og dine evner, som er med til at afgøre, hvordan det endelige resultat bliver. Der er samtidig meget mere planlægning fra din side, og derfor skal du gøre op, om du selv vil stå med ansvaret og opgaven, eller om du vil give den til en som har erfaring. Hvis du selv vil prøve dig frem, så kan du kigge på https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-et-plankevaerk-til-haven/ og læse mere.

Hvis du selv gør det, så skal det lige nævnes, at der ligger flere guides på nettet, og specielt Youtube har mange gode videoer. Dog er det dig selv som skal afgøre, hvad du har mod på.