En fyldig og krydret ret til de kolde efterårsdage

19 November 2018
Michelle Løhde Nielsen

editorial

Chili con carne er en skøn og krydret ret, der passer perfekt til de kolde efterårsdage, hvor man har brug for noget at varme sig på. Retten består typisk af kød, bønner, grøntsager, krydderier og naturligvis chili. Den har en skøn varme over sig, og så kan den tilpasses alt efter, hvad man bedst kan lide. Hvis du eksempelvis ikke er så vild med stærk mad, så kan du skrue ned for chilien og lave en mere mild version, men hvis du derimod elsker det stærkt, så kan du blot smage til og eventuelt komme endnu mere i, hvis du ønsker det.

En ret der altid falder i god jord 

Chili con carne er en ret, som de fleste elsker, da den er proppet med smag, og så er det tilmed en hyggelig spise. Det skønne ved chili con carne er, at den både passer til hverdag og til særlige lejligheder. Den er perfekt i den travle hverdag, da man kan lave en stor gryde og frys portioner ned, så der er mad klar til de pressede dage. Det er dog også en skøn ret at servere, når man har gæster – gerne serveret med en klat creme fraiche, nachos og et glas rødvin. Derudover er det også en populær ret at servere som natmad til diverse selskaber og arrangementer, da den er nem at lave til mange mennesker af gangen. 

Chili con carne – en yderst populær ret 

Da chili con carne efterhånden er blevet en meget populær ret, så findes der også et væld af forskellige opskrifter og variationer på nettet og i kogebøger. Det kan især være svært at finde rundt i, hvis du ikke har prøvet at lave chili con carne før. Hos Alletiders Kogebog finder du dog en rigtig god opskrift på chili con carne, hvis du gerne vil have den forholdsvis simpel og nem at gå til, men stadig med en skøn og krydret smag.