At vælge de rigtige vielsesringe

17 August 2020
Lotte Hindsberg

editorial

De fleste mennesker der vælger at gifte sig køber også et sæt vielsesringe til at markere den helt særlige dag. Det er et sæt hvor der er en ring til kvinden og en anden til manden. De behøver ikke at være helt ens. F.eks. kan mandens ring være mere enkel og bredere end kvindens, der måske i stedet har en eller flere ædelstene. Vielsesringe kan i dag både købes i fysiske butikker som online.

De mest almindelige vielsesringe er helt glatte guldringe med eller uden indgravering. Sættes der en sten i ringen har de forskellige stene hver deres betydning. F.eks. betyder en diamant uskyld og troskab. 

Vælger i at købe jeres ringe online er det vigtigt at i er helt sikre på størrelsen, hvis i samtidig vælger at få indgraveret ord i ringen. Ellers bør i vente med indgraveringen til i har prøvet ringene. Ringe med indgravering kan ikke byttes, hvis det viser sig at størrelsen er forkert.

Få målt din finger korrekt

Det allerbedste og sikreste er at gå ned i en fysisk butik og få målt din finger, så du er sikker på at den er korrekt. Alternativt er der flere andre måder at måle fingrene på. Husk at er det en bred ring der bestilles skal i bestille den i et nr. større end hvad i har mål jer frem til. Der er også forskel på hvor tykke jeres fingre er om morgen og om aftenen. 

De fleste hjemmesider har anvisninger til hvordan i bedst muligt måler jeres fingre, så ringene passer. 

Har vi altid brugt vielsesringe?

Skikken med at bære vielsesringe kan spores helt tilbage til det 13ende århundrede og der er mange forskellige typer af overtro forbundet med ringene. F.eks. siger overtroen, at der der først sætter ringen på sin ægtefælle, er den person der vil have magten i ægteskabet.