Bliv dit alkoholforbrug kvit med en alkoholbehandling

18 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste sociale sammenhænge i Danmark involverer ofte alkohol og i princippet er der kun to årsager til at sige nej til at drikke alkohol. Graviditet og hvis det er dig der kører hjem. Det betyder desværre også at der er stor risiko for at få et for stort alkoholforbrug, som kan blive til et reelt misbrug.

I Danmark er det gratis at få hjælp med at blive et misbrug kvit, da det anset som en hvilken som helst anden sygdom. Du kan blandt andet søge hjælp på stien behandlingscenter alkoholbehandling. Der er flere forskellige måder at få hjælp på. I nogle tilfælde skal du indlægges, i andre er det nok at modtage døgnbehandling. I det tilfælde, kan man blive hjemme og gå på arbejde.

alkoholbehandling

Individuel behandling på et behandlingscenter

Når du møder op på et behandlingscenter er en af de ting du kan være sikker på, er at du vil modtage en behandling der passer til dig. Modsat tidligere hvor man som udgangspunkt “blot” blev afruset og efterfølgende sendt hjem med et glas antabus tager en behandling i dag udgangspunkt i de bagvedliggende årsager til misbruget.

Det betyder også, at behandlingen er individuel og skræddersyet til dig og dine behov. 

Når du har endt en behandling og dagligdagen træder ind, er det muligt stadig at være tilknyttet behandlingscenteret. Det kaldes populært efterværn. Mange misbrugere vender tilbage til deres misbrug af ren og skær ensomhed, da deres venner typisk også har et misbrug. Derfor har de ofte brug for hjælp til at holde sig ædru. 

Det betyder i praksis at tilbyde aktiviteter i løbet af ugen, at hjælpe med at få etableret kontakt til gamle venner og familiemedlemmer. Det kan også være at hjælpe med at få skrevet jobansøgninger eller søgt førtidspension. I nogle tilfælde, kan det også være at hjælpe med at finde en ny bolig.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/