En corsage kan faktisk være farligt for kroppen

17 December 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

En corsage eller korset, som det også bliver kaldt, kan få fatale konsekvenser for ens indre organer og tilværelse, hvis man overbruger det – og i værste tilfælde kan det føre døden med sig!

Heldigvis er det da sjældent, at det går så galt, og man ville nok fra flere instansers side råbe vagt i gevær, før det ville gå så galt, men det gjorde man ikke i gamle dage.

Det er også grunden til, at eksemplerne med farlige forhold med corsage er blevet få i nyere tid, fordi man ved bedre og er bedre informerede, men for at forstå dette, er vi nødt til at gå et stykke tilbage i tiden.

En corsage er et gammel stykke beklædning, der heldigvis er blevet forbedret i sin udformning og brug af materialer, men for flere hundrede år siden, kunne det gøre virkelig ondt at gå med, om man så brugte det hos kvinderne for at holde kjole ud som en klokke, eller man netop brugte det for at spænde livet ind.

I dag forbinder man måske mest corsage med sexet undertøj eller burlesque, men i de mere bornerte tider handlede det ikke så meget om at vise sin krop frem – end ikke for ens partner, så her skulle det mest bruges for at snørre livet ind.

Den slags gik der dog konkurrence i, så man ville se, hvem der kunne holde til at få snurret livet mest ind.

Dengang tænkte man ikke over konsekvenserne for de indre organer, da man blandt andet mente, at hvis Gud tillod, at det kunne lade sig gøre, var det guds vilje, at mennesket kunne.

Det er på samme måde, at man surrer fødderne ind i de asiatiske lande for at få mindre fødder, da det er et skønhedsideal derovre.

Men kroppen kan sætte ud, hvis man praktiserer at snørre livet for meget ind, så det skal man holde sig fra!