Få has på dine slidte gulve med en gulvafslibning Rødovre

28 August 2018
Astrid Pedersen

editorial

Trægulve, som ikke har modtaget den nødvendige pleje og beskyttende behandling i en rum tid, vil uvægerligt blive grimme og slidte at se på. Det matte look skyldes dels, at træværket tørrer ud, når det ikke får tilført næring gennem special sæbe og de olier, denne indeholder, dels, at den beskyttende hinde, som for eksempel sæbespåner lægger over gulvets overflade, slides bort, og efterlader det blottet og sårbart over for udefra kommende påvirkninger. Når træværket således er helt ubeskyttet, trædes snavs og støv nemmere ned i træet, og aflejres i fibrene. Dette danner en grålig og mat film, som ikke kan vaskes bort, uanset hvor hyppigt – og hvor grundigt – du skurer og skrubber dit gulv.

Det samme gør sig gældende for spildte væsker, som på grund af den afslidte beskyttelse nemmere opsuges i det porøse træværk, og dermed danner grimme skjolder. Sårbarheden over for såkaldt solfalming øges også – dette ses især ved lyse gulve, for eksempel de sæbe behandlede, som vil få en gullig tone, der hvor sol indfaldet er størst – for eksempel under vinduerne og foran altan døren.

Kom de grimme misfarvninger til livs med en effektiv gulvafslibning

Der er dog ingen grund til at fortvivle. Disse skader er, deres grimme udseende til trods, udelukkende overfladiske, og kan nemt fjernes ved en grundig gulvafslibning. Langt de fleste typer trægulv kan sagtens tåle en gulvafslibning – det er en langt mindre invasiv og dybdegående procedure end en gulvafhøvling, idet der aller højst fjernes 2 mm af træværkets overflade. Dette er dog fuldt tilstrækkeligt til at komme de grimme pletter, skjolder og øvrige misfarvninger til livs – og så slipper du samtidig af med overfladiske ridser, hakker og skrammer, som skæmmer dit gulv og gør det ubehageligt at betræde.

Du kan læse mere om effekterne ved en gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-roedovre/