Flotte og holdbare trægulve med professionel gulvafslibning i Assens

29 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et velholdt trægulv, som bærer præg om at have modtaget omsorgsfuld og vedligeholdende pleje efter alle gældende forskrifter, er et af de største aktiver for en bolig. I dag er mange trægulve blevet erstattet med billigere alternative gulvbelægnings materialer så som epoxy, beton, cement eller klik parket i laminat, og derfor er intakte trægulve i høj kurs på det danske bolig marked.

Der kan være mange grunde til at skifte et trægulv ud – mange mennesker ønsker en løsning, som er nemmere at vedligeholde og er mere slidstærk og modstandsdygtig over for hverdagens slid. Men hvis træværket ellers er sundt, og kun bærer præg af overfladisk slitage, er det faktisk synd at fjerne et intakt trægulv. Gulvet kan nemlig med stor sandsynlighed reddes – og komme til at fremstå rigtig flot – med en grundig og professionel gulvafslibning.

Kan mit trægulv tåle en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve kan sagtens tåle at blive slebet. Ved en gulvafslibning fjernes der ikke nær så meget af træværkets overflade, som der eksempelvis fjernes ved en gulvafhøvling – allerhøjest 2 millimeter. Dette er fuldt ud tilstrækkeligt, når det gælder om at komme de overfladiske skønhedspletter til livs. Disse tæller blandt andet de kendte slidspor, som fremkommer der, hvor gulvet hyppigst betrædes, og som viser sig som en grålig film af støv og snavs, som ikke kan vaskes bort. Men også pletter fra spildte væsker, småskrammer, ridser og de grimme gule plamager fra solfalming forsvinder også ved en gulvslibning. Gulvet bliver smukt og ensartet i overfladen igen – klar til den efterfølgende plejende og beskyttende behandling.

Få det trægulv, du ønsker dig, med en professionel gulvafslibning

Hvis du ikke ønsker et gulv, som kræver megen vedligeholdelse, kan du for eksempel vælge en forseglende behandling så som lak eller maling. En professionel gulvmand med mange års erfaring samt ekspertise inden for behandling af trægulve kan hjælpe dig med at vælge den rette efterbehandling. Find ham på gkservice.dk