Hvad koster et skøde?

25 February 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis ikke du allerede kender til et skøde, så er det et dokument, der skal laves i forbindelse med et boligkøb. Her skal både sælger og køber sætte sin underskrift med NemID, for at man kan dokumentere hvem der har retten til boligen. Det er derfor også et ret så vigtigt dokument at få lavet, når man ønsker at starte et nyt kapitel af sit liv i en ny bolig. Når man skal have lavet et skøde, så er det noget en boligadvokat kan hjælpe med. Skødet skal nemlig leve op til bestemte krav, som fremgår af Tinglysningsloven – skødet skal nemlig efterfølgende også tinglyses. For at man er sikker på, at man kommer godt i mål, så kan det være godt givet ud at hyre en boligadvokat. Men hvad koster det at bruge en advokat til dette? 

Hvad er prisen for et skøde? 

Når man bruger en boligadvokat til et skøde, så skal man også huske på, at skøde efterfølgende skal tinglyses. Det kan derfor også betyde, at der kan være en pris per ting. 

Alt efter hvilken advokat man bruger, kan prisen være forskellig. Det er dog muligt at finde en advokat, hvor prisen er fast. Du skal derfor ikke forholde sig til, hvor lang tid advokaten bruger på skødet – for netop advokat timepriser kan blive en dyr fornøjelse. Her kan et skøde koste i omegnen af 3.000 kr. og tinglysningen kan også ligge i samme leje, hvis ikke en smule mindre. Skal et eksisterende skøde ændres, så kan det også være billigere, end når det skal laves på ny. 

Hvis du gerne vil vide mere omkring disse ting – og ikke mindst priser på et skøde, så kan du undersøge eBoligadvokat. Her finder du bl.a. faste priser på nogle af deres ydelser. På den måde ved man også meget præcist, hvad ens udgifter bliver.