Hvordan vælger man den rette subwoofer?

31 January 2019
Anders Lundtang Hansen
image

Det er ofte ikke så svært at beslutte sig for, at man gerne vil have en subwoofer til ens anlæg. Den får de bastunge oplevelser hevet helt frem i lyd- og videobilledet, så man virkelig føler, man er til koncert med bandet selv eller direkte medvirker i filmen, der er sat på anlægget.

Men det er oftere sværere at regne ud, hvilken subwoofer man skal vælge.

Hvis man ligefrem har lidt fordomme om subwoofere, så kan man frygte, at der blot er tale om, at man opgradere til en subwoofer, der i endnu højere grad blot pumper en tungere bas ud, så det runger i hele ens hus eller opgang, så man forstyrrer naboerne og dårligt selv kan holde ud at være i boligen.

Ganske givet er subwooferen til for at fremhæve de dybere lyde i blandt andet musik og film i sammenhæng med opsætningen af et anlæg, men heldigvis bliver der jo spillet andet musik end enerverende techno på et anlæg med subwoofer.

Tomme tønder buldrer – meget rammende i denne forbindelse – nok højest, men fordi du har nogle fordomme eller uheldige oplevelser med tidligere eller nuværende naboer, så er det langt fra ensbetydende med, at en subwoofer er et redskab til at bekrige naboer om, hvem der kan spille den mest tunge bas.

Subwooferen fremhæver nemlig nuancer og elementer ved alle typer musik og film, som et almindeligt anlæg ikke kan fremkalde med sine højtalere alene, og det gør, hvis man har opsat for eksempel et anlæg og en Aktiv subwoofer fra HiFi-Freaks.dk korrekt, at man hver gang, man benytter anlægget, får en uforglemmelig oplevelse.

Udviklingen af subwoofere foregår konstant, så det kan måske være svært at følge med, hvilken udvikling der sker på det område sammen med HiFi-udstyr generelt, men du kan jo meget belejligt søge råd og vejledning om de bedste subwoofere på det nuværende marked ved at rådføre dig hos den butik, vi lige linkede til tidligere.