Hvornår kan der være brug et tandimplantat?

04 January 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er helst ikke noget, som skulle gå hen at blive nødvendigt med at få indsat et tandimplantat, men muligheden forefindes, fordi der er forskellige tidspunker, hvor det kan være nødvendigt at benytte sig af den løsning.

Men det skal helst ikke gøres af forskønnelse alene, hvis man i forvejen har pæne tænder.

I så fald kan man få tænderne afbleget eller bare generelt sørge for god tandhygiejne, så ens bisser kan holde sig pæne og rene længe.

Der er selvfølgelig dem, der vil have en permanent guldtand eller mere, men dem blander vi ikke ind i billedet i denne artikel.

Men apropos tandhygiejne kan det jo desværre værre, at man har misligeholdt en enkelt eller flere tænder over en længere periode, hvor man heller ikke har været til tandlæge, så man kunne have gjort noget ved tænderne i tide, at der ingen anden løsning er end at få et implantat.

Tanden kan være næsten rådnet væk, fordi tandkødet har trukket sig tilbage, og der er for mange huller i den, så det bedst kan svare sig rent praktisk og økonomisk at hive den ud og få sat en ny ind som implantat.

Sådan en oplevelse af, at tænderne forsvinder, kan måske også skyldes sygdom eller lignende, hvor man også er nødt til at gribe ind med implantat for at få nye pæne tænder.

En anden uheldig årsag til tandimplantater kan jo også være, at man har været i et slagsmål og fået slået en tand ud.

Eller man har måske været uheldig og er faldet, så man også har fået slået nogle tænder ud, eller de er flækkede sy dybt ved roden, at de ikke kan ordnes på anden metode end ved at indsætte et implantat.

Derfor lyder vores råd, at man skal huske at passe på ens tænder til dagligt, så man ikke ender i sådan en situation.