Indramning: Gør det selv eller professionel hjælp?

16 august 2022
Camilla Sørensen

editorial

Indramning af billeder plejede at være et arbejde, der blev udført af professionelle indrammere. Men med fremkomsten af brugervenlig software og materialer til indramning af billeder vælger flere og flere mennesker at gøre det selv. Men er det altid en god idé?

I dette blogindlæg vil vi undersøge fordele og ulemper ved DIY-indramning samt give nogle tips til, hvordan man gør det godt.

indramning

Gør det selv-indramning eller ej

Der er et par ting, du skal overveje, før du beslutter, om du vil indramme dine egne billeder eller ej. Det første er prisen. Hvis du kun indrammer nogle få små billeder, er det måske billigere at gøre det selv. Men hvis du skal indramme store eller dyre kunstværker, er det nok værd at betale for professionel hjælp

En anden ting, du skal overveje, er den tid, det tager. Indramning kan være tidskrævende, især hvis du gør det for første gang. Hvis du ikke har tålmodighed eller lyst til at bruge timer på at måle og skære måtter og glas, er det måske bedre at overlade det til de professionelle.

Den sidste ting, du skal tænke på, er kvaliteten af det færdige produkt. Hvis du ikke er sikker på din evner, er det bedre at overlade det til nogen, der lever af det. Når det er sagt, kan du opnå fremragende resultater, hvis du tager dig tid og gør det rigtigt.

Tips til gør det selv-folket

Tips til vellykket gør-det-selv-indramning

Hvis du har besluttet dig for at gå DIY-ruten, er der et par ting, du kan gøre for at sikre succes. For det første skal du sikre dig, at du har alle de nødvendige materialer, inden du går i gang. Dette omfatter en ramme (selvfølgelig), mattavle, glas eller plexiglas, bagbeklædning, tape og bøjler

Derefter skal du tage dig tid til at måle det hele op, før du skærer noget til. Det er bedre at vælge for stort end for småt – du kan altid skære måtter og plader ned, hvis det er nødvendigt.

Og hey… hvis det alligevel bliver for svært, at så tag et kig på denne glarmester: https://seglas.dk/indramning/.