Kan man blive for gammel til ølbrygning?

09 October 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Forsangeren fra Motörhead sagde på et tidspunkt, at hvis man føler, man er blevet for gammel til rock’n’roll, så er man det formentlig også.

Og der kan være noget om snakken, for hvem kan ikke godt lide en kold pilsner eller bajer, så hvorfor dog ikke lave det derhjemme, når man har tiden, remedierne og materialerne til uden, især når det hele kan skaffes samlet, så man ikke behøver fare land og rige rundt for at finde alle tingene?

Der bliver skrevet en del om, hvornår man er for ung til at lave ølbrygning både i forhold til loven, men også hvad man kan tillade sig som voksen, hvis man brygger derhjemme og har børnene med på sidelinjen.

Men så længe man overholder reglerne og ikke lader ens eller andres børn få et forkvaklet forhold til øl i en ung alder, så kan man lave og drikke alkohol med omtanke.

Er der så en chance for, at man alligevel kan blive for gammelt til at brygge øl?

Ja, og nej, hvis man skal være ærlig.

For selv hvis du er blevet lidt konservativ i dine brygningsmetoder og sværger på at lave din øl på samme måde hver gang, så er der jo ikke noget galt i det, så længe folk vil drikke det, og det ikke går til spilde, hvilket ville være en skam.

Men hvis man laver ølbrygning i større skala og omfang, så kan det hurtigt komme til at blive noget, hvor det kræves kræfter, overskud og metan styrke at holde styr på det hele.

Dette kan forgå med alderen, og selv hvis man gør det sammen med andre at brygge øl, så kan man svækkes så meget, at det bliver til fare for en selv, at man brygger øl, end det er til gavn.

Derfor skal man nok være lidt selvrangsagende på den front.