Sæt en klassiker på bordet

23 November 2018
admin

editorial

De kære gamle opskrifter fra mormors køkken har efterhånden fundet vej til vores køkkener og vundet indpas i vores hjerter igen. Specielt har de klassiske desserter som budding og fromage fået et comeback, der med deres enkelthed vækker minder fra barndommens vugge. Så skal det være let, enkelt og ligetil, når du skal have gæster i weekenden, så sæt den klassiske citronfromage https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/3934/citronfromage på bordet og lad dine gæster sætte tænderne i et stykke nostalgi.

Klassisk dessert på ingen tid
Citronfromage er en i sin helhed en klassisk dessert, der nydes kold, og som du med fordel kan forberede dagen før. Så skal du ikke undvære hyggelige timer med dine gæster. Og så kan du endda også fryse desserten ned, hvis du skulle få en rest af fromagen til overs.

Den vigtigste ingrediens i citronfromagen ligger i citronsaften, der giver en syrlig og frisk smag på samme tid, mens fløden og æg til sammen giver en fløjlsblød konsistens. Den klassisk dessert kræver heller ikke mange ingredienser, så har du æggeblommer, æggehvider, sukker, husblas, citron og fløde på lager, så kan du på ingen tid trylle en nostalgisk dessert frem. Alt, du skal gøre, er, at lægge husblassen i vand, piske æg og sukker til en luftig masse, blande det hele sammen med citronsaft og flødeskum, og så en tur på køl i et par timer. Nemmere bliver det da ikke.

Så skal der være mormormad, så snyd ikke dig selv og dine gæster for den ultimative mormor-dessert med masser af smag af citron. Top desserten med letpisket flødeskum, revet citronskal og citronmelisse eller kast dig ud i at kandisere nogle citronstrimler og understreg virkelig den syrlige og friske smag i desserten.

Citronfromage smager som en drøm og vækker minder fra barndommen, som du og dine gæster ikke vil fortryde at sætte tænderne i.