Spørg dig selv om dette før du lånet

17 February 2020
Cecilie Mortensen
Spørg dig selv om dette før du lånet

Der er flere forskellige spørgsmål, man kan stille sig selv, hvis man overvejer et online lån. Det gælder desuden uanset hvilken type lån, man overvejer at tage. Man sætter sig nemlig i en økonomisk forpligtigelse, som man gerne skal være sikker på, at man kan betale tilbage. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse og en høj belastning for ens privatøkonomi. Og der er noget, som de fleste vel gerne vil undgå, hvis muligt. Du kan derfor læse med herunder, og forholde sig til disse ting, før du ansøger om et lån online. 

1. Hvor meget har du brug for lånet

Årsagerne kan være mange, når man vil låne. Det kan være, man ønsker det til ens forbrug. Det kan være, at man gerne vil på en rejse, købe et kamera man har haft øjnene på i lang tid eller måske vil man gerne have nyt køkken. Det kan dog svare sig, at man spørger sig selv en ekstra gang, om lånet virkelig er nødvendigt. Og er der mulighed for at man kan spare pengene op i stedet? 

2. Tillader din økonomi at du kan låne penge? 

Når man ansøger om et låne online, så er kravene lavere, ansøgningsprocessen kortere og udbetalingen hurtigere, end når man låner i banken. Det betyder også, at det i højere grad er dit eget ansvar at få en finger på pulsen ift. din egen økonomi. Du kan med fordel regne på, om du har råd til det lån, du ønsker. Det kan du gøre ved at sammenlægge dine månedlige indtægter og regne på de udgifter, du har. Herefter har du en idé omkring, hvad dit rådighedsbeløb er. Dette rådighedsbeløb skal gerne være større end det, du skal afdrage med til lånet hver måned. Ellers kan du nemlig komme til at sidde for stramt, økonomisk. 

Følg linket her, hvis du vil læse mere omkring de online lån, og fordele og ulemper ved disse lån.