Find den rette behandler til akupunktur i Viborg

10 January 2019
Astrid Pedersen
image

Traditionel østerlandsk medicin bygger på en antagelse omkring sammenhæng mellem krop og sind, som adskiller sig ganske væsentligt fra den måde, hvorpå menneskekroppen anskues i den vestlige verden. Inden for det klassiske vestlige paradigme behandles smertefulde lidelser og tilstande i høj grad med medicin, som udelukkende fjerner symptomerne – smerten – på den underliggende årsag hertil.

I den kinesiske tradition, som bygger på en helt anderledes filosofi, behandler man det hele menneske og styrker kroppen og sindet i al helbrede sig selv, frem for blot at dæmpe symptomerne. Derfor viser det sig ofte, at eksempelvis rygsmerter, migræne, klyngehovedpine, spændingshovedpine og andre smertefulde tilstande kureres mere effektivt med alternativ behandling frem for smertestillende medicin.

Hvordan fungerer akupunktur, og hvorledes kan det hjælpe mig?

Akupunktur er en alternativ behandlingsform, som har flere tusind år på bagen. Akupunktur som behandlings metode bygger på antagelsen om, at det menneskelige legeme indeholder energibaner – de såkaldte meridianer – gennem hvilke livsenergien (også kaldet Chi eller Qi) skal kunne flyde frit, førend kroppen og sindet er i balance. Alle sygdoms tilstande skyldes således ubalancer, forårsaget af blokeringer i dette energi flow.

Akupunktøren kan ved hjælp af tynde, sterile nåle få adgang til energibanerne via de såkaldte akupunktur punkter, hvo nålene stikkes ind. Dermed kan han eller hun manipulere med meridianerne, og forløse den blokerede energi. Dette vil give resultater på længere sigt, idet det ikke blot er smerterne, som dæmpes, men selve årsagen dertil, som behandles.

Brug altid en autoriseret akupunktør

Hvis du overvejer at bruge akupunktur mod dine smerter, eller som led i en større behandlingsplan, bør du sikre dig, at din akupunktør arbejder under forsvarlige forhold. Hos Brise Akutpunktur finder du udelukkende autoriserede behandlere, som har mange års erfaring med – og ekspertise inden for – akupunktur behandling af de mest udbredte lidelser. Du kan læse mere om akupunktur Viborg og andre alternative behandlinger på brise-akupunktur.dk