Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

02 February 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et tandlæge besøg en eller to gange om året kan spare dig for mange penge. Måske kvier du dig ved at skulle betale for en tandrensning og et eftersyn af tænder og gummer, når nu dine tænder ikke fejler noget. Hvis dine tænder ikke gør ondt, eller tandkødet ikke bløder i forbindelse med tandbørstning, kan det da også være meget svært at se grunden til at skulle sætte sig i tandlæge stolen en gang hvert halve eller hele år.

Det er jo sjældent hverken morsomt eller videre behageligt at være hos tandlægen. Men der kan mellem dine tænder og under din tandkøds rand skjule sig ansatser til rigtig alvorlige lidelser som, hvis de ikke opdages i tide, kan medføre endnu mere ubehag samt flere og dyrere behandlinger.

Derfor er det en rigtig god idé at lade tandlægen tage et kig på bisserne mindst én gang om året. Du kan spare mange penge og megen besvær – og så øger du chancen for at kunne beholde dine tænder sunde og intakte resten af dit liv.

Hvordan kan et tandlæge besøg forebygge tandlidelser?

Når du gaber op og lader tandlæge og tandplejer tage et kig på din mund, giver du dem mulighed for at danne sig et retvisende billede af tænder og tandkøds generelle sundheds tilstand og beskaffenhed. Efter den indledende rensning, som efterlader dine tænder skinnende og glatte, vil tandlægen på minutiøs vis gennemgå hver enkelt tand for tegn på syreskader, og måle tandkødslommerne for at sikre, at der ikke er tilløb til tandkøds betændelse eller parodontose.

Som regel vil tandlægen supplere med en røntgen undersøgelse, som kan afsløre forstadier til karies mellem tænderne eller i tændernes rødder under tandkødets kant. Du går fra tandlæge klinikken med frisk ånde, skinnende tænder, og visheden om at dine tænder er sunde og raske.

Bestil tid til tandeftersyn i Århus på http://stjerneklinik.dk/